Krem z kiszonych ogórków

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mocno kwaśny krem z kiszonych ogórków z wyczuwalnym aromatem świeżych warzyw i dodatkiem pachnącego, świeżego koperku to moja propozycja podania niezwykle popularnej w naszych domach zupy ogórkowej.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 dużych kiszonych ogórków
    5 ziemniaków
    1 por
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1,5l bulionu warzywnego lub drobiowego
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 pęczek świeżego koperku
    3 łyżki śmietany 18%
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z kiszonych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszone ogórki pokroić w kostkę, a por w talarki. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę.
  • 2. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać por, marchew, pietruszkę, ziemniaki i jeszcze chwilę smażyć. Następnie wlać bulion, dodać kurkumę, słodką paprykę i gotować do miękkości warzyw.
  • 3. Po tym czasie dodać kiszone ogórki, doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiksować blenderem do postaci kremu. Chwilkę gotować na małym ogniu, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku jeżeli smak zupy tego wymaga.
  • 4. Krem z kiszonych ogórków podawać z kleksem śmietany i posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować