Zupa-krem marchewkowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Gęsty,pyszny i zdrowy.

  • 45 min

Składniki:

  • pól kilo marchewki
    1 mała cebula
    pół pietruszki
    2 łyżki masła
    3 szklanki bulionu warzywnego
    sól,pieprz
    mielony imbir
    suszone oregano
    suszona bazylia

Zupa-krem marchewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy,myjemy,osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
  • 2. W garnku roztapiamy masło ,wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy.Następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
  • 3. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie miksujemy,i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,imbirem,oregano i bazylią.

Komentarze

Podobne przepisy