Zupa kalafiorowa z kluseczkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna pożywna zupa , trochę urozmaicona.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kalafior
    • 1 litr wywaru rosołowego
    • 4 ziemniaki
    • 2 marchewki
    • Sól
    • 1 opakowanie zacierek ( można zrobić samemu)
    • Przecier pomidorowy.
    • 5 listków laurowych
    • Papryka słodka
    • 2 łyżki koperku

Zupa kalafiorowa z kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do wywaru.
  • marchew 2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do zupy i gotujemy.
  • kalafior 3. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, dodajemy do warzyw.
  • zacierki 4. Gdy warzywa są już prawie dobre wsypujemy zacierki, gotujemy.
  • przecier 5. Dodajemy przecier oraz listki laurowe, doprawiamy papryką oraz solą.
  • koper 6. Na koniec dodajemy koperek, chwilę gotujemy.
  • zupa 7. Zupa gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy