Zupa jarzynowa mojej mamy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Taką zupę nauczyła mnie gotować moja mama, dzięki jej radom na ona ten sam niepowtarzalny smak.

  • 45 min

Składniki:

  • pół kalafiora
    3 marchewki
    10 ziemniaków
    groszek
    brukselki
    fasolka szparagowa
    kostka warzywna
    sól
    2 łyżki śmietany 18%

Zupa jarzynowa mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj, marchewkę i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i gotuj 15 minut w osolonej wodzie. W między czasie dodaj kostkę warzywną.
  • 2. Kalafior porozdzielaj na małe różyczki, fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i razem z groszkiem i brukselką dodaj do garnka, gotuj jeszcze około 10 minut aż wszystkie warzywa zmiękną
  • 3. Do garnuszka odbierz trochę gorącej zupy, dodaj śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej do garnka i dokładnie wymieszaj zupę.

Porady

1. Jeśli nie masz czasu przygotowywać zupy ze świeżych warzyw, możesz kupić gotową mrożonkę. 2. Do zupy możesz dodać inne ulubione warzywa: brokuły, kapustę, por i inne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy