Zupa gulaszowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

Jesienią i zimą uwielbiam jednogarnkowe, sycące dania.

Składniki:

  • 60 dag chudej wieprzowiny (u mnie szynka)
    20 dag pieczarek
    4 średnie ziemniaki
    2 marchewki
    2 czerwone papryki
    duża cebula
    2 litry bulionu (u mnie rosół)
    mały koncentrat pomidorowy
    tymianek, kminek, papryka ostra, sól, pieprz
    olej

    kilka korniszonów

Zupa gulaszowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i paprykę pokroić w sporą kostkę, cebulę w piórka, marchew i pieczarki w talarki. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i przyprawione solą i pieprzem mięso. Następnie dodać pieczarki, paprykę i marchew. Gdy się podsmażą zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 20 minut, po czym dodać koncentrat. Doprawić do smaku. Podawać z pokrojonymi w kostkę korniszonami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy