Zupa gulaszowa z pieczarkami

  • wyświetlono: 658 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jesienią i zimą uwielbiam jednogarnkowe, sycące dania.

ladygoga

Składniki

60 dag chudej wieprzowiny (u mnie szynka)
20 dag pieczarek
4 średnie ziemniaki
2 marchewki
2 czerwone papryki
duża cebula
2 litry bulionu (u mnie rosół)
mały koncentrat pomidorowy
tymianek, kminek, papryka ostra, sól, pieprz
olej

kilka korniszonów

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa gulaszowa z pieczarkami

  • 1. Mięso i paprykę pokroić w sporą kostkę, cebulę w piórka, marchew i pieczarki w talarki. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i przyprawione solą i pieprzem mięso. Następnie dodać pieczarki, paprykę i marchew. Gdy się podsmażą zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 20 minut, po czym dodać koncentrat. Doprawić do smaku. Podawać z pokrojonymi w kostkę korniszonami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

zupa

Dodane przez: Cukiereczek

Staropolska zupa gulaszowa z karkówką

Zupy gulaszowe są pożywne i sycące,...

Zupa gulaszowa z fasolą

Dodane przez: Marcia66

Zupa gulaszowa z fasolą

Sycąca zupa z mielonym mięsem,...

Zupa gulaszowa z rybą

Dodane przez: antar

Zupa gulaszowa z rybą

Jakiś czas temu miałam ochotę na...

zupa gulaszowa

Dodane przez: gnomcio

Zupa gulaszowa z kluseczkami

Pikantna i mocno rozgrzewająca...

Zupa gulaszowa z wolnowaru

Dodane przez: Stare Gary

Zupa gulaszowa z wolnowaru

Dzisiaj przygotowałam wolnowarową...

zupa

Dodane przez: Anitka0804

Zupa gulaszowa z makaronem

Bardzo syta, treściwa i rozgrzewająca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE