-0,5 kg mięsa np łopatki wieprzowej
-około 2 sztuki czerwonej papryki
-2 laski kiełbaski :-)
-1 duża cebula
-5 dużych ziemniaków
-1 fix do gulaszu ( ja używam różnych firm, ale najczęściej knorra)
-1 l wody
-sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki
-troszkę oleju
Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną kiełbaskę i chwilę smażymy. Odlewamy nadmiar tłuszczu .
Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, paprykę oraz ziemniaki.
Fix do gulaszu rozrabiamy w 1 l wody * sposób przygotowania zależy od firmy, np knorr należy wymieszać w gorącej wodzie.
I wlewamy do całości. Dodajemy przyprawy i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30-45 min.
I gotowe :-)
Zupka jest bardzo smaczna i pożywna. Polecam;-)
Komentarze