zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

łatwe, pyszne, sycące danie

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    -0,5 kg mięsa np łopatki wieprzowej
    -około 2 sztuki czerwonej papryki
    -2 laski kiełbaski :-)
    -1 duża cebula
    -5 dużych ziemniaków
    -1 fix do gulaszu ( ja używam różnych firm, ale najczęściej knorra)
    -1 l wody
    -sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki
    -troszkę oleju

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną kiełbaskę i chwilę smażymy. Odlewamy nadmiar tłuszczu .
    Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, paprykę oraz ziemniaki.

    Fix do gulaszu rozrabiamy w 1 l wody * sposób przygotowania zależy od firmy, np knorr należy wymieszać w gorącej wodzie.

    I wlewamy do całości. Dodajemy przyprawy i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30-45 min.

    I gotowe :-)
    Zupka jest bardzo smaczna i pożywna. Polecam;-)

Komentarze

Podobne przepisy