Zupa czosnkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

jest w niej masa czosnku, którego nie czuć

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mączyste ziemniaki: 10 sztuk
    - główka czosnku: 10 ząbków
    - jajka: 3 sztuki
    - słodka smietana 30%: 100 mililitrów
    - przyprawa uniwersalna,sól,pieprz,: 1 szczypta
    - kostka rosołowa: 2 sztuki

Zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.Wrzucamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.Wrzucamy kostkę rosołową.
    Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodajemy do zupy przecisnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna.
    Jajka dokładnie roztrzepujemy i wlewamy do zupy.Na koniec wlawamy smietankę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy