Zupa pieczarkowo-czosnkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Obiad bez zupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę!
Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego.
Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchewka
    korzeń pietruszki
    0,2 dkg pieczarek
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    bulion ( u mnie z kostką rosołową domowej roboty)
    liść selera
    pieprz, sól
    łyżka mąki
    łyżka jogurtu naturalnego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa pieczarkowo-czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy 2 l bulionu, wrzucamy pokrojoną w talarki marchewkę oraz pietruszkę. Kroimy w kostkę cebulę - dodajemy do bulionu razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Teraz możemy przejść do przygotowania pieczarek - myjemy, kroimy na plasterki a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. dusimy ok. 10 min. Wrzucamy do zupy. Następnie wrzucamy również makaron. Gotujemy. Teraz możemy wrzucić pokrojone w talarki ząbki czosnku. Podbijamy mąką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować