Obiad bez zupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę!
Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego.
Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk.
Zupa pieczarkowo-czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy 2 l bulionu, wrzucamy pokrojoną w talarki marchewkę oraz pietruszkę. Kroimy w kostkę cebulę - dodajemy do bulionu razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Teraz możemy przejść do przygotowania pieczarek - myjemy, kroimy na plasterki a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. dusimy ok. 10 min. Wrzucamy do zupy. Następnie wrzucamy również makaron. Gotujemy. Teraz możemy wrzucić pokrojone w talarki ząbki czosnku. Podbijamy mąką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze