Zupa pieczarkowo-czosnkowa

  • wyświetlono: 346 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Obiad bez zupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę! Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego. Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk.

annli18
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

marchewka
korzeń pietruszki
0,2 dkg pieczarek
4 ząbki czosnku
1 cebula
bulion ( u mnie z kostką rosołową domowej roboty)
liść selera
pieprz, sól
łyżka mąki
łyżka jogurtu naturalnego
liść laurowy
ziele angielskie
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa pieczarkowo-czosnkowa

  • 1. Gotujemy 2 l bulionu, wrzucamy pokrojoną w talarki marchewkę oraz pietruszkę. Kroimy w kostkę cebulę - dodajemy do bulionu razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Teraz możemy przejść do przygotowania pieczarek - myjemy, kroimy na plasterki a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. dusimy ok. 10 min. Wrzucamy do zupy. Następnie wrzucamy również makaron. Gotujemy. Teraz możemy wrzucić pokrojone w talarki ząbki czosnku. Podbijamy mąką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie głównezupazupa pieczarkowadanie bezmięsnezupa rozgrzewającalekka zupadomowe chwile z lubellazupa pieczarkowa z czosnkiemzupa pieczarkowo-czosnkowa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: Świeca Urszula

Zupa pieczarkowa

Ulubiona zupa moich domowników

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: Goszka

Zupa pieczarkowa

Tę zupę robię często gdy mam gości...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: alaaa

Zupa pieczarkowa

Nie robię codziennie ale czasami...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: Aga-nad

Zupa pieczarkowa

Zupa ma wspaniały kremowy smak...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: AnetaJ

Zupa pieczarkowa

Zupa ta powstaje w mgnieniu oka....

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: danusia19671

Zupa pieczarkowa

Szybka i prosta w przygotowaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE