Zupa cebulowa

  • wyświetlono: 723 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie przepadam za cebulą, jednak tę zupę mimo dużej ilości cebuli, chętnie zjadam. Cebula jest ugotowana toteż jej smak nie jest bardzo intensywny.

gto

Składniki

2 większe cebule
1 duża marchewka
2 pietruszki (lub 1 pietruszka, 1 seler)
150 g śmietany
1.2 kostki rosołowej
sól
natka pietruszki lub koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa cebulowa

  • 1. Jarzyny pokroić w słupki i gotować wraz z połową kostki rosołowej i łyżeczką soli. Cebulę pokroić w piórka i gotować w osobnym garnku w niezbyt dużej ilości wody.
  • 2. Gdy warzywa i cebula będą miękkie, cebulę odcedzić i dodać zupy. Całość zblendować. Następnie zblendowaną zupę zagotować, dodać śmietanę rozmieszaną z łyżką wody, doprawić do smaku koperkiem lub pietruszką. Podawać z grzankami lub chlebem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babcicebulazupa cebulowa

Komentarze

Podobne przepisy

image-1sq54uu

Dodane przez: Natalia90

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa jest pyszna smak...

Zupa cebulowa

Dodane przez: dorota w

Zupa cebulowa

Elegancko podana zupa cebulowa....

Składniki

Dodane przez: RasMuse

Zupa cebulowa

Mój chłopak bardzo lubi moje wynalazki....

Zupa serowo cebulowa

Dodane przez: joanna30

Zupa serowo cebulowa

Podczas urodzinowego obiadu nie...

image-0p01rxl

Dodane przez: Duśka55555

Zupa cebulowa na rosole

Gdy po niedzielnym obiedzie zostanie...

Zupa cebulowa

Dodane przez: Jaga85

Zupa cebulowa

Na rozgrzewkę idealna. W sam raz...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE