zupa brukwiowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

już od lata cała rodzina czeka na jesień aby tylko móc ugotować tą zupę

  • 2 godz.

Składniki:

  • • Brukiew ok 2 kg
    • 4 ziemniaki
    • 3 marchewki
    • 3,5 l wywaru warzywnego lub z gęsiny
    • Sól
    • Majeranek

Zupa brukwiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukiew obieramy ze skórki i kropimy tak jak frytki. Sparzamy ją gorącą wodą. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka z wywarem wkładamy brukiew i marchew, gotujemy na średnim ogniu do miękkości. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, gotujemy w wodzie z solą. Gdy brukiew już będzie miękka przekładamy do niej ugotowane ziemniaki, doprawiamy solą i wsypujemy majeranek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa brukwiowa