zupa brukwiowa

  • wyświetlono: 614 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

już od lata cała rodzina czeka na jesień aby tylko móc ugotować tą zupę

IMG_20200222_173003
  • 120min

Składniki

• Brukiew ok 2 kg
• 4 ziemniaki
• 3 marchewki
• 3,5 l wywaru warzywnego lub z gęsiny
• Sól
• Majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

zupa brukwiowa

  • 1. Brukiew obieramy ze skórki i kropimy tak jak frytki. Sparzamy ją gorącą wodą. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka z wywarem wkładamy brukiew i marchew, gotujemy na średnim ogniu do miękkości. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, gotujemy w wodzie z solą. Gdy brukiew już będzie miękka przekładamy do niej ugotowane ziemniaki, doprawiamy solą i wsypujemy majeranek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylabrukiewgęsinajesienna zupa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa musztardowa

Dodane przez: dagita

Zupa musztardowa

Szybka w przygotowaniu, syta i...

.

Dodane przez: Anitka0804

Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana na bazie podsmażanych...

Węgierska zupa gulaszowa

Dodane przez: Violetka76

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa to doskonała...

Zupa z  soczewicy

Dodane przez: bogusia82

Zupa z czerwonej soczewicy

Zupę z czerwonej soczewicy robiłam...

zupa grochowa

Dodane przez: marta625

Zupa grochowa

Klasyczna zupa grochowa

ZUPA DYNIOWA - NAJLEPSZA!

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

ZUPA DYNIOWA

Aromatyczna zupa dyniowa, która...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE