Zupa aroniowa z makaronem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa na bazie aronii, którą możemy spożywać zarówno na ciepło jak i schłodzoną.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 1 kg aronii
    gałązka mięty
    5 łyżek cukru trzcinowego
    100 ml słodkiej śmietany
    2 łyżeczki mąki
    makaron wstążki

Zupa aroniowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aronię umyć i przemrozić ok 3 doby by straciła goryczkę.
  • 2. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać cukier i miętę. Gotować ok 45 minut.
  • 3. W garnuszku roztrzepać śmietanę z mąką i odrobiną zupy. Dolać do gotującej się zupy. Gotować jeszcze chwilkę.
  • 4. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • 5. Zupę podawać na ciepło lub zimno z makaronem. Udekorować listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy