Nalewka aroniowa z miodem

4.34 (191 ocen)

  • 45 min

Cierpko - miodowa nalewka, o wspaniałym, głębokim kolorze.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg aronii
    250 ml spirytusu
    125 ml przegotowanej wody
    6 czubatych łyżek miodu
Wystaw ocenę:

4.34 (191 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka aroniowa z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aronię dokładnie myjemy i osuszamy, następnie wsypujemy do pojemnika i mrozimy (dzięki temu jest smaczniejsza i mniej cierpka). Zamrożone owoce wrzucamy do garnka i na wolnym ogniu gotujemy przez trzydzieści minut, aż puści sok.

    Studzimy do 40 - 50 stopni, dodajemy miód i dokładnie mieszamy.

    Zupełnie wystudzone owoce zalewamy spirytusem wymieszanym z przegotowaną wodą, łączymy dokładnie wszystkie składniki i przelewamy do czystych butelek.

    Chowamy w ciemne, chłodne miejsce na minimum miesiąc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia Miód Nalewka Spirytus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować