Zrazy wołowe

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

pyszne, mięciutkie rozpływające się w ustach

  • 3 godz.

Składniki:


  • 4 plastry udźca wołowego
    2 szt ogórka kiszonego
    4 plasterki wędzonego boczku
    2 średniej wielkości cebulę
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    1 kostka wołowa
    2 -3 łyżki mąki
    4 łyżeczki musztardy delikatnej
    oliwa

Zrazy wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe przykrywamy folią spożywczą i delikatnie rozbijamy tłuczkiem na cienki płat.Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Ogórka kiszonego obieramy ze skórki i również kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy drobno lub w paski. Mięso oprószamy świeżo zmielonym pieprzem, smarujemy musztardą. Przy jednym boku układamy cebulę,boczek i ogórka i zawijamy w roladę.Spinamy wykałaczka.Na patelni rozgrzewamy oliwę a mięso oprószamy mąką , smażymy na złoto .Następnie podlewamy ok 3 szklankami wody dodajemy liść, zielę i kostkę rosołową. Dusimy pod przykryciem około 2 godzin.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy