ZRAZY SEROWE W SOSIE GRZYBOWYM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Główne danie obiadowe, ze smakiem topionego sera i grzybów leśnych

  • 45 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
    150 g sera żółtego twardego startego na grubych oczkach ( ew. pokrojony w drobna kostkę)
    1 serek topiony
    5 łyżek grzybów suszonych zmielonych
    2 jajka
    ½ szklanki kaszy mannej
    2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego
    Vegeta / pieprz
    Kostka rosołowa
    Pieprz ziarnisty/ziele angielskie/liść laurowy

Zrazy serowe w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone, starty ser, jajka, przyprawa do mielonego, kasza manna oraz Vegeta wyrabiamy masę mięsną i formujemy średniej wielkości kulki. Rzucamy do rondla z wrzącą wodą doprawioną kostką rosołową, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy. Dajemy grzyby suszone zmielone. Gotujemy ok 15 min następnie daje kostkę serka topionego na zagęszczenie sosu.

Porady

( gdy sos jeszcze jest dla nas za rzadki można dodać odrobinę mąki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy