Zrazy w sosie grzybowym z kaszą

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Moje ulubione danie:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    2 kwaszone ogórki
    1 cebula
    Po plastrze wędzonego boczku na plaster schabu
    sól, pieprz
    marchewka, seler, por
    papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy
    250 g pieczarek
    250 g sera
    garść suszonych borowików
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy w sosie grzybowym z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić na płaty i posypać pieprzem i solą. Ogórki kiszone, cebulę pociąć w drobną kostkę, pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • zrazy 2. Na mięsie układać plastry boczku i po trochu ogórka, pieczarek, cebuli i sera. Zawinąć, w razie potrzeby spiąć wykałaczką. Gotowe zawijasy obsmażyć na oleju do brązowego koloru, przełożyć do garnka i podlać wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować 30 minut.
  • zrazy 3. .Suszone grzyby namoczyć w wrzątku 5 minut, po czym pokroić drobno, podsmażyć na maśle i dodać do gotującego się sosu.

Porady

Danie można podawać z kaszą i ziemniakami, jak kto lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować