1 kg schabu
2 kwaszone ogórki
1 cebula
Po plastrze wędzonego boczku na plaster schabu
sól, pieprz
marchewka, seler, por
papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy
250 g pieczarek
250 g sera
garść suszonych borowików
Zrazy w sosie grzybowym z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbić na płaty i posypać pieprzem i solą. Ogórki kiszone, cebulę pociąć w drobną kostkę, pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.Na mięsie układać plastry boczku i po trochu ogórka, pieczarek, cebuli i sera. Zawinąć, w razie potrzeby spiąć wykałaczką. Gotowe zawijasy obsmażyć na oleju do brązowego koloru, przełożyć do garnka i podlać wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować 30 minut.
3..Suszone grzyby namoczyć w wrzątku 5 minut, po czym pokroić drobno, podsmażyć na maśle i dodać do gotującego się sosu.
Porady
Danie można podawać z kaszą i ziemniakami, jak kto lubi.
Komentarze