Zielone pierogi z żółtym farszem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Zielone pierogi z żółtym farszem, kinderparty

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 0.5 kilograma
    - szpinak: 40 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - oliwa: 2 łyżki
    - Żółty ser: 15 dekagramów
    - kukrydza: 1 puszka
    - ugotowane jajka: 2 sztuki
    - majonez: 4 łyżki
    - curry: 1 łyżeczka
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 2 szczypty

Zielone pierogi z żółtym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki farszu rozdrobnić i wymieszać w blenderze. Składniki ciasta również wymieszać, jeżeli szpinak nie jest rozdrobniony, to również go posiekać. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i rozwałkować dosypując mąkę, aby się nie przykleiło do blatu. Nakładać farsz i formować pierogi. Gotować aż wypłyną.

Komentarze

Podobne przepisy