Żeberka w warzywach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od mamy, mistrzyni kuchni.

Składniki:

  • ● 1/2 kg żeberek
    ● 2 marchewki
    ● pietruszka
    ● 1/4 selera
    ● 1/2 pora
    ● łyżka mąki
    ● łyżka śmietany
    ● 2 łyżki chrzanu
    ● sól, pieprz

Żeberka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, selera i pietruszkę
    obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Pora myjemy
    i kroimy w plasterki.
  • 2. Żeberka myjemy, zalewamy
    wodą i gotujemy ok.
    40 minut. Dodajemy warzywa
    i dusimy 30 minut.
  • 3. Mąkę mieszamy ze
    śmietaną, wlewamy 1/2
    szklanki wody. Hartujemy
    wywarem z duszenia i zabielamy
    sos. Dodajemy
    chrzan i doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy