Zdrowe naleśniki w zielonej wersji

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Smaczne i pożywne.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 jajko
    1 szkl mleka
    1 szkl wody
    1,5 szkl mąki pszennej
    2 czubate łyżki rozgniecionego rozmrożonego szpinaku
    szczypta soli
    łyżka oleju rzepakowego

Zdrowe naleśniki w zielonej wersji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą trzepaczki lub miksera.
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśniki.
    Gotowe naleśniki zwijamy w rulonik lub podajemy w całości naszym łasuchom.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy