Zawijańce ze szpinakiem i fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Rozpływają się w ustach. Każdy się chętnie nimi zajada.

  • 30 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    szpinak mrożony
    ser feta
    czosnek
    masło

Zawijańce ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbij na cienkie kotlety. Posyp przyprawami.
  • 2. Na maśle podsmaż wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj rozmrożony wcześniej szpinak. Odstaw do przestygnięcia.
  • 3. Farsz nakładaj na rozbite kotlety i umieść na farszu pokrojony wcześniej w słupki ser feta. Zwijaj w roladki. Zepnij wykałaczkami.
  • 4. Obsmaż na rumiano na oliwie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy