Przepyszny, domowy fast-food z idealnie dobranymi dodatkami. Zapiekanki smakują tak wspaniale, że gwarantuję, że nikt nie poprzestanie na jednej :)
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-1 duży pomidor
-2 puszki kawałków tuńczyka w sosie własnym
-4 bułki typu "paluch" lub półbagietki
-8 łyżek sosu tatarskiego
-70 g sera grana padano
-100 g oliwek zielonych bez pestek
Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i serem grana padano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paluchy przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy jedną łyżką sosu tatarskiego. Posypujemy 1/3 startego sera.
2. Wykładamy tuńczyka i pokrojone w plasterki oliwki. Posypujemy kolejną 1/3 sera.
3. Na wierzchu układamy po dwa plasterki pokrojonego pomidora. Posypujemy pozostałym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i zapiekamy 10-15 minut, aż ser całkowicie się roztopi. Smacznego!
Komentarze