Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i serem grana padano

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszny, domowy fast-food z idealnie dobranymi dodatkami. Zapiekanki smakują tak wspaniale, że gwarantuję, że nikt nie poprzestanie na jednej :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 duży pomidor
    -2 puszki kawałków tuńczyka w sosie własnym
    -4 bułki typu "paluch" lub półbagietki
    -8 łyżek sosu tatarskiego
    -70 g sera grana padano
    -100 g oliwek zielonych bez pestek

Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i serem grana padano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluchy przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy jedną łyżką sosu tatarskiego. Posypujemy 1/3 startego sera.

    2. Wykładamy tuńczyka i pokrojone w plasterki oliwki. Posypujemy kolejną 1/3 sera.

    3. Na wierzchu układamy po dwa plasterki pokrojonego pomidora. Posypujemy pozostałym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i zapiekamy 10-15 minut, aż ser całkowicie się roztopi. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy