Zapiekanka z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jest to mój autorski przepis. Potrawa jest pyszna, zdrowa i sycąca mimo że nie zawiera mięsa. Szybko w przygotowaniu, również na kolację.

  • 25 min

Składniki:

  • na 1 porcję:
    70g dowolnego makaronu(u mnie penne razowy)
    pół kulki mozzarelli
    50g brokuła
    30g papryki
    30g pomidorów
    10g pestek słonecznika
    olej do polania
    masło do posmarowania naczynia

Zapiekanka z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Po odcedzeniu makaronu, przełożyć go do naczynia żaroodpornego, wcześniej posmarowanego masłem. Na wierzch dodać warzywa oraz pokrojoną mozzarellę. Zapiekać ok.5-10 min. do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu przełożyć na talerz, posypać słonecznikiem, doprawic wedle uznania i polać oliwą. Smacznego

Porady

do zapiekanki idealnie pasują świeże zioła jak bazylia, tymianek,majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy