Zapiekanka z indykiem i szparagami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 3 osób

Bardzo delikatna i smaczna.

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 200 g filet z indyka
    200 g szparagi zielone
    150 ml mleka
    2 szt. jajka
    60 g mąki
    60 g sera żółtego
    10 g parmezanu
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki przyprawy do potraw włoskich
    sól, pieprz
    10 g masła do smarowania formy
    parę pomidorków

Zapiekanka z indykiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet z indyka pokroić na małe kawałki. Szparagi umyć, odciąć stwardniałe dolne końce, wierzchołki zostawić osobno. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, parmezan o drobnych.
  • Zapiekanka z indykiem i szparagami. 2. 2. Mleko z jajkami zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, pieprz, przyprawy, jeszcze raz zmiksować. Do masy dać pokrojone szparagi, filet z indyka i tarty ser żółty z parmezanem. Wymieszać. Formę do keksa posmarować masłem, wyłożyć masę. Na wierchu ułożyć wierzchołki szparagi i pomidorki. Piec w temp. 200 C ok. 35-40 min.

Komentarze

Podobne przepisy