Zapiekanka z ryżem i indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Indyka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i obsmażyć na suchej patelni. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Posypać curry. Podsmażyć.
Ryż wymieszać z mięsem i warzywami, przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka z miksować na puch, dodać jogurt, sól i pierz, wymieszać i wylać na zapiekankę. Wierzch posypać słodką papryką i ziołami. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Smacznego :)
Porady
Składniki na 3 porcje, kaloryczność 1 porcji 415 kcal
Węglowodany 49,2 g
Tłuszcz 8,1 g
Białko 33,2 g
Komentarze