ok 40 dkg świeżej polędwicy wołowej
żółtko
ogórek konserwowy
mała cebula
pieprz
sól
łyżka oliwy
Sposób przygotowania przepisu:
wołowy tatar
1.
Mięso delikatnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Siekamy dokładnie nożem , odkładamy do miseczki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę , ogórka również drobno kroimy. Do mięsa dodajemy warzywa delikatnie mieszamy , wlewamy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem . Tatara układamy na talerzu robiąc niewielki kopczyk , w środku tworzymy wgłębienie do którego wbijamy żółtko. Cebulę i ogórka można podać obok tatara w zależności od upodobań.
Porady
najlepszym mięsem na tatara jest polędwica wołowa
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze