wołowy tatar

  • wyświetlono: 670 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

coś dla miłośników surowego mięsa!

kasienka1987
  • 15min

Składniki

ok 40 dkg świeżej polędwicy wołowej
żółtko
ogórek konserwowy
mała cebula
pieprz
sól
łyżka oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

wołowy tatar

  • 1. Mięso delikatnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Siekamy dokładnie nożem , odkładamy do miseczki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę , ogórka również drobno kroimy. Do mięsa dodajemy warzywa delikatnie mieszamy , wlewamy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem . Tatara układamy na talerzu robiąc niewielki kopczyk , w środku tworzymy wgłębienie do którego wbijamy żółtko. Cebulę i ogórka można podać obok tatara w zależności od upodobań.

Porady

najlepszym mięsem na tatara jest polędwica wołowa

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wołowinatatar

Komentarze

Podobne przepisy

tatar

Dodane przez: bieniaszka

Tatar wołowy

Ze świeżym chlebkiem smakuje wybornie....

image-0qlm7ok

Dodane przez: malesia3

Tatar wołowy

Ulubione danie Polaków .Polecam...

tatar  z  polędwicy wolowej

Dodane przez: mariola1972

tatar z polędwicy wołowej

U mnie tatar gości praktycznie...

tatar

Dodane przez: lexi27

Tatar wołowy z żółtkiem

Chyba każdy zna tą prostą, ale...

Tatar

Dodane przez: Grzegorz Milczarek

Tatar z udźca wołowego

Tatar z udźca wołowego .

Tatar wołowy.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tatar wołowy .

Moja rodzinka przepada za tym daniem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE