wołowina z grzybkami i z białym winem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

rozzchodzący się zapach pieczenia po całym mieszkaniu ,te grzybki i to wino to jest rewelacja

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 70 dkg wołowiny ,może być gulaszowa ,pół kg grzybków z lasu lub pieczarki ,kostka rosołowa ,pół szklanki wina białego ,,totino bezsmakowego,,cebulka trochę mąki.....

Wołowina z grzybkami i z białym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso pokroić na kawałki ,osuszyć sciereczką ,opruszyć mąką i obsmażyć na rumiano na patelni ,przełożyć do naczynia żaro odpornego ,cebulkę pokroić w kostkę włożyć do mięsa,grzybki pokroić w paseczki włożyć do mięsa ,kostkę rosołową rozpuscić w szklance wody wlać do mięsa i pół szklanki wina wlać do mięsa przykryć i wstawić do piekarnika na 180st i piec około półtory godziny ,

Porady

po upieczeniu podawać z ugotowanym ryżem i z czerwonymi buraczkami

Komentarze

Podobne przepisy