włoski makaron z sosem grzybowo - porowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie wyśmienite, a zapach roznoszący się w kuchni podczas gotowania wspaniały

  • 60 min

Składniki:

  • 1 op. dowolnego makaronu
    500 g świeżych grzybów
    pół litra bulionu warzywnego
    2 pory
    1 liść laurowy
    1 goździk
    oliwa
    sól
    świeżo zmielony pieprz

Włoski makaron z sosem grzybowo - porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby i pory kroimy w plasterki i podsmażamy w rondelku , na kilku łyżkach oliwy, z dodatkiem liścia laurowego, goździka i soli. dusimy pod przykryciem, w razie potrzeby dodając po trochu bulionu. Tuż przed podaniem doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem,

Porady

Do dania możemy użyć pieczarek, ale smak i aromat najlepiej oddają grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy