Klasyczne połączenie winogron, sera pleśniowego i orzechów... w nieco innej formie niz sałatka. W sam raz na jeden "gryz", doskonałe do dobrego wina, wspaniałe na rozpoczęcie przyjęcia...
Łatwy
Składniki:
- wionogrona (duże, czerwone, słodkie i bez pestek): 10 sztuk
- ser pleśniowy (z niebieską pleśnią, miękki): 100 gramów
- szynka parmeńska: 2 plastry
- orzechy włoskie (posiekane): 50 gramów
Winogrona z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Winogrona myjemy, osuszamy, dokładnie oblepiamy serem pleśniowym. Obtaczamy w posiekanych orzechach włoskich (orzechy mozna uprażyć na suchej patelni) lub owijamy plasterkamy szynki parmeńskiej. Chwilę schładzamy.
Najlepsze zaraz po przygotowaniu.
Doskonałe w połączeniu z czerwonym winem.
Komentarze