Koreczki z pleśniowym serem

4.5 (182 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam pleśniowy ser - doskonale smakuje z winogronami,szynką i papryką,stąd pomysł na koreczki.Sprawdzają się na każdej imprezie!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser z niebieską pleśnią: 250 gramów
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - oliwki czarne drylowane: 4 sztuki
    - winogrona białe: 8 sztuk
    - polędwica wędzona/plasterki: 4 sztuki
    - liście sałaty: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koreczki z pleśniowym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić na kwadraty,polędwicę pokroić na kwadraty,winogrona umyc,cztery zostawic w całosci,a z kolejnych czterech pościnać 1/4częsć,by mogły stac i nie przewracały się.Umyć liście sałaty,wysuszyc i wyścielić nimi talerz.
  • Pleśniowy serek typu lazur 2. Pleśniowy serek rozgnieść widelcem na papke,zwilżonymi rękami formowac kuleczki i układac je na desce.Na 4 wykałaczki nabijamy kolejno polędwicę,kulkę sera pleśniowego i oliwkę.Na kolejne 4 wbijamy papryke,kulkę sera i paprykę.Na kolejne 4 wbijamy ścięte winogrona,kuleczke sera pleśniowego i całe winogrona.Wykłądamy koreczki na liście sałaty.SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować