Gruszki zapiekane z serem pleśniowym

4.47 (160 ocen)

Pyszna i szybka w przygotowaniu przystawka.

Składniki:

  • 4 gruszki
    sok z cytryny
    50 g orzechów włoskich
    100 g niebieskiego sera pleśniowego
    1 łyżka masła
    kolorowy świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki przekroić, wydrążyć gniazda nasienne i część miąższu. Miąższ pokroić w kostkę. Gruszki skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Orzechy posiekać, dodać ser, pokrojony miąższ i pieprz do smaku i wymieszać.
  • 3. Naczynie do zapiekania posmarować masłem.
  • 4. Gruszki napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu i posypać odrobiną pieprzu. Wstawić do piekarnika z temp. 200 stopni na 6 - 8 minut. Od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować