Węgierki na cieście francuskim

  • wyświetlono: 207 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Staram się tworzyć potrawy, które są nie tylko smaczne, ale też ładnie wyglądają na talerzu.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Wioleta Żurawicz, Hrubieszów

Składniki

● op. ciasta francuskiego
● 10 śliwek węgierek
● masa kajmakowa
● płatki migdałów do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Węgierki na cieście francuskim

  • 1. Śliwki myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
  • 2. Z ciasta francuskiego wykrawamy szklanką krążki. Każdy smarujemy masą kajmakową. Układamy śliwki. Posypujemy migdałami. Pieczemy kilkanaście minut w 180 °C, aż ciasto się zrumieni.
PP_10-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciewęgierkiciasto_francuskie

Komentarze

Podobne przepisy

Gofry z ciasta francuskiego na słodko

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

GOFRY Z CIASTA FRANCUSKIEGO NA SŁODKO

Pyszne i chrupiące gofry w sam...

mini szarlotki

Dodane przez: edytakkk

Mini szarlotki na cieście francuskim

Szybko znikające, pięknie pachnące,...

Babeczki z jabłkami na cieście francuskim

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Babeczki z jabłkami na cieście francuskim

Doskonałe na deser, zwłaszcza jeśli...

Omlet z ciasta francuskiego

Dodane przez: Agiatis

Omlet z ciasta francuskiego pieczony na patelni.

Uwielbiam ciasto francuskie, próbuje...

Przekąska na cieście francuskim.

Dodane przez: AnnaCh

Przekąska na cieście francuskim.

Prosta i smaczna przekąska karnawałowa.

polenta

Dodane przez: Mena

Polenta owocowa na cieście francuskim

Wyjątkowo udane i smaczne połączenie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE