Wątróbka z jabłkiem i cebulką

0 (0 ocen)

Proste, znane wszystkim danie z wątróbką w roli głównej

Składniki:

  • - 60dkg wątróbki drobiowej
    - 2 duże białe cebule
    - 1 kwasne jabłko
    - 2 gałązki rozmarynu
    - sól, pieprz do smaku
    - 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła

Wątróbka z jabłkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wątróbkę myjemy, osuszamy i obsmażamy na oleju. Zdejmujemy ją z patelni. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło i chwilę szklimy na nim cebulkę. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę i rozmaryn przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i dusimy. Jabłko myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w plasterki. Chwilę przed zdjęciem z ognia doprawiamy i dodajemy jabłko i dusimy już do wymaganej miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy