wątróbka "grill" z jabłkami i cebulą...

0 (0 ocen)

pyszna wątróbka na kolację.....SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • 50 dag wątróbka kurczaka,
    1/2 opakowania przyprawa GRILL Prymat,
    4 łyżki mąka pszenna,
    1/4 kostki smalec,
    5 sztuk cebula,
    1 łyżeczka cukier,
    - do smaku sól morska,
    - do smaku pieprz czarny mielony,
    3 sztuki jabłka,
    1 łyżka cukier,
    1/2 łyżeczki kardamon

Wątróbka "grill" z jabłkami i cebulą... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. wątróbkę umyć, oczyścić i osuszyć - obsypać przyprawą "grill" i do lodówki na całą noc......
  • etap smażenia 2. obsypaną mąką wątróbkę smażyć na smalcu na rumiano - na koniec nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu smażyć z 3 minuty------

    na innej patelni usmażyć cebulę na smalcu posypaną do smaku cukrem, solą, pieprzem-------

    w rondlu pokrojone jabłka ze skórką poddusić z cukrem, kardamonem z 5 minut------

    na talerzu posypać wątróbkę solą morską

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy