warzywny gulasz z fasolą

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

warzywny gulasz z dodatkiem fasoli jasiek jest bardzo smacznym daniem obiadowym lub kolacyjnym, z pieczywem smakuje doskonale.........SMACZNEGO!!!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasola Jaś 1/2 kg, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, cukinia 1 sztuka, papryka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka

Warzywny gulasz z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywny gulasz z fasolą 1. Fasolę moczyć w wodzie całą noc, potem opłukać i w szybkowarze gotować w 1.5 litra wody z kostką rosołową, zielem angielskim, liściem laurowym około 40 minut, wystudzić.

    Włoszczyznę, i resztę składników, umyć, obrać, pokroić na kawałki i w blenderze na tarczy do warzyw utrzeć.
  • warzywny gulasz z fasolą 2. Na oleju podsmażać w g podanej kolejności: cebulę, czosnek na złoto, starte warzywa dodać i podsmażać z 10 minut mieszając.
  • warzywny gulasz z fasolą 3. Do warzyw wlać z szybkowara ugotowaną fasolę z wywarem
  • warzywny gulasz z fasolą 4. Dodać kostkę rosołową i gotować z 10 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy