Wafel wielosmakowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki w wykonaniu a do tego bardzo smaczny wafelek

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jajka
    3/4 szkl. cukru
    kostka masła
    3/4 szkl. mleka w proszku
    kieliszek spirytusu
    dowolne dodatki: kakao, rodzynki, orzechy, czekolada
    opakowanie wafli ( 6 płatów)

Wafel wielosmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na parze. Wystudzić.
  • 2. Masło dobrze spulchnić, dodawać porcjami masę jajeczną. Miksować cały czas. Gdy składniki się połączą dodawać powoli mleko w proszku ciągle ucierając, dodać spirytus.
  • 3. Masę podzielić na 4 części. Do każdej z nich dodać:
    I bez dodatków
    II dodać łyżeczkę kakao i garść rodzynek
    III dodać garść mielonych orzechów
    IV garść kokosu
  • 4. Każdy wafel smarować masą i przykładać kolejnym waflem dobrze dociskając. Kolejność dowolna. Można również dodać innych dodatków.

Porady

Spirytus możemy pominąć ale jest smaczniejszy z tym dodatkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy