Wafel z bakaliami

4.5 (146 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny wafel z mlekiem w proszku i bakaliami. Gruba warstwa masy przełożona jest dwoma waflami. Dawno tego smaku już nie kosztowałam…A to taki typowy wafel z masą z mleka w proszku.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie wafli
    1/2 szklanki mleka
    100 g masła
    1 szkl. cukru
    2 szkl. mleka w proszku (dałam granulowane)
    cukier waniliowy
    2 łyżki kakao
    aromat rumowy
    bakalie (ok.1/2 szkl)
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty

Wafel z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odłożyć 2 wafle, pozostałe pokruszyć. Zagotować mleko z cukrem, rozpuścić w nim masło. Do lekko przestudzonego mleka partiami dodawać, mieszając, mleko w proszku, kakao, cukier waniliowy, aromat, bakalie i pokruszone wafle. Masę nałożyć na jeden z wafli, a drugim przykryć. Obciążyć i zostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować