Wafel orzechowy

  • wyświetlono: 351 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybko się robi a smak jest doskonały.

IMG_20181202_134615
  • 20 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

opakowanie wafli
kostka margaryny
puszka kajmaku
chałwa ( opakowanie jak baton)
3 łyżki masła orzechowego crunchy
łyżka spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

Wafel orzechowy

  • 1. Margarynę ucieramy mikserem dodajemy po łyżce kajmak ciągle ucierając. Następnie dajemy pokruszoną chałwę oraz masło orzechowe. wszystko razem miksujemy. Na samym końcu dajemy spirytus. Gotową masą przekładamy wafle.

Porady

Wafel smakuje najlepiej po kilku godzinach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

orzechy

Komentarze

Podobne przepisy

Wafel "śmietnik"

Dodane przez: kada

Wafel "śmietnik"

Przepis z zeszytu mojej mamy, przywołuje...

Dodane przez: dori02225

Wafel cytrynowy

Ten wafel szybko sie robi i jest...

Wafel

Dodane przez: Anitka0804

Najszybszy wafel

Przełożone wafle masą kajmakową...

Czekoladowiec na waflu

Dodane przez: Jaga85

Czekoladowiec na waflu

Ciasto łączy w sobie słodkość delicji...

Wafel już  po przełożeniu

Dodane przez: tamara_22

Wafel z mleka i cukru

Od bardzo dawna u mnie w domu...

kokosanki na waflu

Dodane przez: klementynka

złote kokosanki na waflu

Kokosanki to wypiek idealny na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE