Udka z piekarnika w przyprawie śródziemnomorskiej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tak przyrządzone mięso jest niezwykle pyszne i aromatyczne wprost rozpływa się w ustach.Udka upiekłam w przyprawie śródziemnomorskiej w skład,której wchodzą:bazylia, cząber, estragon, gałka muszkatołowa, tymianek, czosnek, cebula, sól, ziele angielskie i kurkuma.Polecam podać z ulubionymi dodatkami.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    4 łyżki przyprawy śródziemnomorskiej
    kilka łyżek oleju

Udka z piekarnika w przyprawie śródziemnomorskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Następnie udka nacieramy olejem i przyprawą.
  • 2. Tak przygotowane mięso układamy w formie do pieczenia, podlewamy niewielką ilością oleju i gorącej wody.
  • 3. Następnie udka pieczemy około 110 minut w temperaturze 180 stopni do miękkości i zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy