Udka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Moja Córcia nie lubi kurczaka, jedząc to dania stwierdziła że może już zacznie lubić.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 4 udka z kurczaka
    • ½ kg pieczarek
    • Kukurydza
    • 8 łyżek ketchupu pikantnego
    • 4 łyżki oleju
    • przyprawa do kurczaka
    • chili
    • ½ szk. wody

Udka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udko 1. Udka myjemy( ja przekroiłam na połowę ale nie trzeba), następnie nacieramy przyprawą do kurczaka i solą.
    Układamy woreczku do zapiekania i pieczemy 40 minut w 180 °C.
  • sos 2. W tym czasie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie, a kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Do garnka małego wlewamy olej, ketchup, wodę oraz wkładamy kukurydzę, pieczarki i przyprawy to wszystko chwilę gotujemy.
  • udka 3. W naczyniu układamy udka, polewamy sosem.
    Potrawa gotowa, smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy