UDKA W SOSIE KETCHUPOWO-MAJONEZOWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne danie obiadowe.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 udek
    0,5 szklanki majonezu
    0,5 szklanki ketchupu pikantnego
    przyprawa do kurczaka
    0,5 szklanki wody
    1 łyżeczka papryki ostrej
    sól,pieprz-do smaku

Udka w sosie ketchupowo-majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka przekroić na połowę,umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Z majonezu,ketchupu i wody zrobić sos -przyprawić solą,pieprzem,papryką i przyprawą do kurczaka do smaku.Polać sosem udka,przykryć pokrywą żaroodporną i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 60 minut.Podawać z surówką i ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy