Udka ketchupowo-majonezowe

5 (165 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie ma to jak pieczone mięso z kurczaka :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka

    marynata:

    3 łyżki ketchupu

    3 łyżki majonezu

    1/2 papryczki chili

    3 ząbki czosnku

    Vegeta do mięs

    słodka wędzona papryka

    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka ketchupowo-majonezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczkę chili posiekać razem z nasionkami, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać. Udka oczyścić i dokładnie pokryć marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, a następnie piec w piekarniku rozgrzanym o 180 stopni przez około półtorej godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z młodą kapustą :) Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Marynata do mięs Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować