Udka ketchupowo-majonezowe

  • wyświetlono: 1692 |
  • dodany do książki kucharskiej: 26 |
  • polecenia: 4

Nie ma to jak pieczone mięso z kurczaka :)

DSC_8347
  • 4 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

1 kg udek z kurczaka

marynata:

3 łyżki ketchupu

3 łyżki majonezu

1/2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

Vegeta do mięs

słodka wędzona papryka

pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Udka ketchupowo-majonezowe

  • 1. Papryczkę chili posiekać razem z nasionkami, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać. Udka oczyścić i dokładnie pokryć marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, a następnie piec w piekarniku rozgrzanym o 180 stopni przez około półtorej godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z młodą kapustą :) Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakdróbudka pieczonez piekarnikamarynata do mięsaudka z kurczka

Komentarze

Podobne przepisy

Udka pieczone w marynacie majonezowej

Dodane przez: kuchenny świat

Udka pieczone w marynacie majonezowej

Smaczne udka drobiowe pieczone...

Udka w majonezowo-paprykowej marynacie

Dodane przez: rena123

Udka w majonezowo-paprykowej marynacie

Rewelacyjne mięso, najpierw zamarynowane...

Udka pieczone w marynacie balsamiczno -majonezowej

Dodane przez: beciiaaa

Aromatyczne pieczone udka w marynacie balsamiczno...

Pyszne i niedrogie danie obiadowe,...

udka z pieczonymi ziemniaczkami

Dodane przez: justi2401

Musztardowo-ketchupowe udka pieczone z ziemniaczkami

Pomysł na tani i prosty, lecz bardzo...

Pikantne udka z ketchupowym makaronem

Dodane przez: justi2401

Pikantne udka z ketchupowymi świderkami

Danie idealne na tani, szybki,...

udka majonezowo-grzybowe

Dodane przez: Henryka

Udka majonezowo- grzybowe

Pyszne, aromatyczne i chrupiące

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE