Staram się gotować chudo i zdrowo. Nie znoszę monotonii w kuchni, więc moje potrawy często są udoskonalane i zmieniane przeze mnie. To danie jest tego przykładem.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874udka w imbirzehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/05/fddc8af0dc23bf2c25c2a46c5b3932f782a1bc76.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/udka-w-imbirze-3
1.
Udka umyć i ściągnąć z nich skórę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce, czosnek przepuścić przez praskę. Olej wymieszać z cebulą imbirem, czosnkiem i przyprawą do kurczaka, natrzeć tym mięso i ułożyć go w naczyniu żaroodpornym.
Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec mięso ok. 45 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze