udka w imbirze

0 (0 ocen)

Staram się gotować chudo i zdrowo. Nie znoszę monotonii w kuchni, więc moje potrawy często są udoskonalane i zmieniane przeze mnie. To danie jest tego przykładem.

Składniki:


  • Składniki na 4 porcje

    • 4 udka z kurczaka
    • 2 średnie cebule
    • korzeń imbiru
    • 4 ząbki czosnku
    • przyprawa do kurczaka
    • 6 -7 łyżek oleju

Udka w imbirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Udka umyć i ściągnąć z nich skórę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce, czosnek przepuścić przez praskę. Olej wymieszać z cebulą imbirem, czosnkiem i przyprawą do kurczaka, natrzeć tym mięso i ułożyć go w naczyniu żaroodpornym.
    Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec mięso ok. 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy