Tymiankowe skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Po prostu pyszne. Doskonale nadają się na obiad, jaki i na grilla.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek,
    2 cebule,
    4 ząbki czosnku,
    przyprawa do kurczaka,
    suszony tymianek,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    pieprz,
    sól,
    olej lub oliwa

Tymiankowe skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłukać, osuszyć, przełożyć do miski. Dodać przyprawy oraz pokrojoną cebulę i czosnek.
  • 2. Polać oliwą lub olejem, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
  • 3. Po tym czasie przełożyć do żaroodpornego naczynia lub wyłożyć na blaszkę do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 1 godziny. W razie potrzeby podlać wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy