Tymiankowe piersi

5 (193 ocen)

Piersi kurczaka z mało spotykanym smakiem tymianku ..Bardzo fajne i soczyste połączenie :)

Składniki:

  • Na 2 kotlety:
    1 mała pierś kurczaka
    1 łyżka suszonego tymianku
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 łyżki oliwy
    szczypta soli i pieprzu
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 jajko
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Tymiankowe piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piersi 1. Pierś przekrawamy na pół , poziomo , oliwę mieszamy z tymiankiem i ziołami prowansalskimi , zalewamy mięso , odstawiamy.
  • piersi 2. Po ok 20 min obsmażamy z obu stron na malutkim ogniu.
  • piersi 3. Zdejmujemy z patelni obtaczamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i bułce tartej , smażymy , podajemy np. z ziemniakami i sałatką , ryżem lub po prostu chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Przyprawy Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować