Tymbaliki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis podpatrzyłem u mamy, zmieniłem troszkę składniki i wyszły naprawdę pyszne Tymbaliki.

  • 20 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka;
    2 jajka;
    marchewka z groszkiem
    kukurydza;
    1 żelatyna.

Tymbaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć, a następnie gotować aż będzie miękka ok. 30 minut. Ugotowaną pierś z kurczaka wyjąć z wody i pokroić. Następnie do wody z gotowanej piersi wsypać żelatynę i przestudzić.
  • 2. Pokrojoną pierś z kurczaka, marchewkę, groszek, kukurydzę i pokrojone ugotowane jajko wrzucić do salaterek. Zalać salaterki żelatyną, przestudzić i włożyć do lodówki, gdzie żelatyna musi stężeć. Kiedy żelatyna stężeje, tymbaliki są gotowe do zjedzenia.

Porady

Tymbaliki najlepiej smakują z odrobiną octu lub magii.

Komentarze

Podobne przepisy