Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem na jogurcie greckim

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedna z tych banalnie prostych rzeczy, która zawsze wychodzi, ale i łechce podniebienie swoim smakiem. Przygotowany z domowego twarogu i ostrej rzodkiewki, z dużą ilością pieprzu, to świetny dodatek do pieczywa i grzanek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 półtłustego twarogu
    -pęczek rzodkiewek
    -pęczek szczypiorku
    -150 g naturalnego jogurtu greckiego
    -sól, pieprz

Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem na jogurcie greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg umieścić w misce i pognieść widelcem. Rzodkiewki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Szczypiorek posiekać. Wymieszać z twarogiem. Dodać jogurt naturalny, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy