Truskawkowy tatar

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Truskawki w słodko-kwaśnej, a jednocześnie ostrej i pikantnej odsłonie z dodatkiem octu balsamicznego oraz świeżo zmielonego pieprzu...:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 400 gramów
    - cukier puder: 60 gramów
    - ocet balsamiczny: 2 łyżeczki
    - świeżo zmielony czarny pieprz: 0.5 łyżeczki

Truskawkowy tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowy tatar 1. Truskawki umyć i odszypułkować, pokroić w kostkę.
  • Truskawkowy tatar 2. Domieszać delikatnie cukier puder i odstawić do lodówki na 20 minut.
  • Truskawkowy tatar 3. Odsączyć sok z owoców, dodać ocet balsamiczny i wymieszać. Truskawki włożyć do małych szklanych pojemniczków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

Tatar z udźca wołowego