Truskawki pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Truskawki i kogel mogel to połączenie dwóch smaków z dzieciństwa, które warto przypominać w dorosłym życiu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Garść truskawek
    1 jajko
    Łyżka cukru
    Cukier wanilinowy lub ziarenka z laski wanili lub esencja waniliowa
    Szczypta cynamonu

Truskawki pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki dzielimy na ćwiartki lub połówki jeśli są duże. Jajko z cukrem ubijamy na jasny mogel mogel z szczyptą cynamonu. W kokilkach układamy truskawki i zalewamy masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut w 180°C. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy