Trufle tiramisu

0 (0 ocen)

Pyszne i szybkie kuleczki

Składniki:

  • 250g podłużnych biszkoptów
    250g serka mascarpone
    100g miękkiego masła
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    6 łyżek amaretto
    100g kakao

Trufle tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuścić w amaretto.
    Biszkopty rozkruszyć na proszek. (Można w tym celu włożyć je do woreczka do mrożenia i za pomocą wałka potłuc).
    Dodać kawę rozpuszczoną w amaretto, serek, masło i cukier waniliowy. Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Masę wstawić do lodówki na ok. 30 min.
    Z masy uformować kulki. Kakao nasypać do małe miseczki i obtoczyć w nim przygotowane kulki. Trufle przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy