Tort śmietanowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciasto jest bardzo proste i szybkie. Idealne jako tort, ale również na każde przyjęcie. Można dodawać do niego dowolne owoce, dzięki temu można robić to ciasto przez cały rok

  • 15 min

Składniki:

  • 5 jaj
    1 szkl cukru
    1 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki oleju
    śmietana kremówka
    cukier puder

Tort śmietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort śmietanowy 1. Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę, olej i proszek do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni przez 35 min.
    Biszkopt przekroić na 3 części. Nasączyć. Śmietanę ubić, dodać cukier puder do smaku. Przełożyć biszkopt bitą śmietaną. Udekorować owocami (np. ananasy/mandarynki/winogrona/maliny).

Komentarze

Podobne przepisy