Tort serowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny torcik z serków homogenizowanych na cieplejsze dni.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 małe serki homogenizowane np. Danio
    1 szklanka mleka
    2 łyżki żelatyny
    2 żółtka
    cukier waniliowy
    pół kostki masła/margaryny
    2 łyżki kakao
    pół szklanki cukru
    2 galaretki
    owoce

Tort serowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka, cukier i masło ucieramy.
  • 2. Do 1/2 mleka dodajemy żelatynę i podgrzewamy aż do rozpuszczenia żelatyny. Wlewamy drugą połowę mleka i ostudzamy.
  • 3. Do masy dodać serki homogenizowane, ostudzone mleko z żelatyną i wymieszać.
  • 4. Do wysmarowanej tłuszczem tortownicy wlać połowę masy i wstawić do lodówki aż trochę stężeje. Do drugiej połowy masy dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na 1 połowę ciasta. Wsadzić do lodówki do stężenia.
  • 5. Na koniec wylewamy galaretkę i dajemy owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy